– Terroranslaget på flyplassen i Glasgow lørdag og bombefunnene i London fredag, har ikke ført til spesielle reaksjoner hos publikum. Hittil har vi ikke fått noen avbestillinger, får NTB opplyst i SAS Norge og Norwegian søndag ettermiddag.

Sikkerheten på Gardermoen er ikke hevet etter terrorforsøkene mot mål i Storbritannia.

Natt til søndag ble to personer pågrepet av britisk antiterrorpoliti i Chesire Nord-England. Det skjedde i en operasjon der også styrker fra London og Birmingham deltok.

Politiet i Skottland pågrep lørdag to menn etter bilangrepet mot flyplassen i Glasgow.

PST og UD følger med

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har foreløpig ikke funnet grunn til å heve sikkerhetsnivået på Gardermoen. På svenske flyplasser ble sikkerheten skjerpet lørdag etter at en brennende bil kjørte inn i en av terminalene på flyplassen i Glasgow og Storbritannia økte sin terrorberedskap til øverste nivå.

– Vi har ikke fått instruks om å øke beredskapen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB søndag.

Det er PST sammen med luftfartsmyndighetene som kontinuerlig vurderer trusselbildet, og sender instruks om sikkerhetsnivået til norske flyplasser.

– Vi følger situasjonen, er alt PST vil si til NTB.

Det samme gjør UD, som lørdag kveld ga følgende råd:

– I lys av situasjonen, oppfordrer Utenriksdepartementet norske borgere til å utvise aktsomhet, følge med på lokale nyhetssendinger og følge de råd britiske myndigheter til enhver tid gir.

SAS

Informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge sier til NTB at selskapet ikke har fått noen reaksjoner fra publikum og heller ikke hatt noen uregelmessigheter i trafikken som følge av begivenhetene i Storbritannia.

– Jeg tror folk flest følger UDs anbefalinger, sier Midteide.

Han opplyser at selskapet ikke har innført noen spesielle tilbud til reisende som måtte ønske å endre billettene.

– De som har fleksible billetter kan avbestille. Det gjelder ellers ingen andre regler enn til vanlig, sier han.

Norwegian

Norwegian følger praksisen selskapet innførte ved tidligere anslag i London, ifølge informasjonssjef Anne Grete Ellingsen, som heller ikke har fått reaksjoner fra publikum:

– Men hvis folk ikke ønsker å reise, så vil vi så langt mulig endre billetten eller gi refusjon. Det har vi gjort tidligere, det vil vi gjøre nå også, sier Ellingsen.

Ved tidligere anledninger valgte likevel de aller fleste å reise som opprinnelig planlagt. Veldig få valgte å endre billetten.

– Vi følger UDs råd, og flyr som normalt, sier Ellingsen.