For mellom 3.295 og 3.495 kroner, kan du nå sikre barnet ditt en skuddsikker skolesekk, det vil si en helt vanlig sekk med en skuddsikker plate mot ryggen.

Salgssjef Martin Waage i avlyttingsutstyr.no begynte å tilby skolesekkene for barn og ungdom denne uken.

Fra USA

– Det er en av våre leverandører i USA som har kommet på det produktet, i forbindelse med alle skytinger på skoler i USA og nærmest oss i Finland, sier Waage.

I Norge har det aldri skjedd at en elev er blitt skutt etter på skolen.

– Det har ikke vært et stort problem, men når den første episoden i Norge skjer, er det for sent å begynne å tenke på det. Norge er en kopi av USA, bare med et par års forsinkelse. Grunnen til at vi tilbyr et slikt produkt er at det ikke finnes i Norge, så er det opp til hver og en om de ønsker å sikre seg eller ikke, sier Waage.

— Høres fjernt ut

– Hadde det ikke vært bedre med en skuddsikker jakke om en først skulle sikre barnet sitt?

– Det har vi også på hjemmesiden vår, sier Waage.

Han mener absolutt ikke at produktet bidrar til sikkerhetshysteri.

Nestleder for Foreldreutvalget for grunnskolen, Nina Bøhnsdalen, mener at det ikke er noe behov for skuddsikre skolesekker.

- Kan skape frykt

– Skuddsikre skolesekker for barn? Umiddelbart høres det litt fjernt ut. Slik jeg ser det per i dag er ikke dette et reelt behov i Norge, sier Bøhnsdalen.

Hun jobber også i det kommunale foreldreutvalget i Stavanger, og kan ikke huske å ha fått noen henvendelser fra foreldre om for dårlig sikkerhet i norske skoler.

– Vi har mye mer restriktive regler for å kjøpe våpen i Norge enn i mange andre land. Jeg er skeptisk til dette produktet fordi det kan skape et press for å kjøpe, og fordi det kan skape en frykt som ikke er reell, sier Bøhnsdalen.

– Av og til er det episoder i Norge også, men da er det stort sett kniv det er snakk om, og det er ikke mange episoder, sier Bøhnsdalen.

Hva mener du? Trenger norske skolebarn skuddsikre skolesekker? Si din mening under!

Faksimile: finn.no
BJØRN ERIK LARSEN