På formiddagen en helt vanlig hverdag selger unge prostituerte kvinner sex på gata mellom Deichmanske bibliotek og St. Hanshaugen, i et område langt unna det tradisjonelle «strøket».

– Det er snakk om jenter som selger sex fra leiligheter, men som bruker nabolaget til å treffe kunder, sier politibetjent Kirsten Jokstad, som jobber med prostitusjon ved Oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet.

På barer og utesteder i mange deler av sentrum drar også utenlandske prostituerte for å lete etter kunder. Der tilnærmer de seg fulle og single menn.

For å få kontroll med gateprostitusjonen har politiet delvis stengt kvadraturen for biltrafikk. Men nå skaper utvidelsen av det strøket hodebry for politiet.

– Det foregår en spredning, men det er ikke kartlagt hvor stort omfanget er. Før var det to markeder, massasjestudiene og «strøket» som hadde begrenset utstrekning. Når dette er spredd til nye områder i byen er det vanskeligere å holde kontroll med prostitusjonsmiljøet, sier politibetjent Kirsten Jokstad til Dagsavisen.