De fleste av oss har så vidt klart å fordøye ribben etter gårsdagen, men noen ligger ikke på latsiden.

For etter et søk på ordet julegave på Finn.no, dukker det opp over 1500 objekter som er ute for salg.

Det selges alt fra det ligger alt fra mobiltelefoner til stoler og redningsvester, skriver Aftenposten.

Flere juleannonser

— Vi ser at aktiviteten dabber av i dagene før jul, og at den øker igjen etter julaften, sier pr-ansvarlig i Finn.no, Lene Kallum.

I fjor var det først og fremst teknologiske varer, som Ipod, kameraer og Playstation, men også smykker og klær blant.

— Folk har kanskje fått feil modell, farge og størrelse, eller to av samme gave. I år er det ganske lenge mellom julaften og første shoppingmulighet, som gjør at flere kanskje prøver å selge gaven på Finn før de eventuelt bytter dem i butikken. Ved å legge ut ting på nettet slipper man å tråle butikkene og stå i kø og kan heller bruke romjulen på å slappe av og kose seg. Bortsett fra å svare på telefon og møte kjøper eventuelt, mener Kallum.

- Økende trend

Men vi er ikke de eneste. Tusenvis av misfornøyde svensker gjør det samme.

Nissen rakk knapt å sette seg i sleden før julegavene lå ute for salg på nett, skriver Aftonbladet.

Eksemplene er mange, men også svenskene selger elektroniske gaver.

— At mennesker selger julegaver de ikke vil ha på nett, er en økende trend vi har sett de siste årene. Allerede på julaften legger svenskene ut sine gaver, og det er først og fremst elektronikkprodukter som svenskene tilsynelatende er misfornøyde med, sier markedssjef Anna Bjørklund i Blocket.se til avisen.

8000 annonser

Ved lunsjtider på julaften lå det godt over 8000 annonser på markedsplassen Tradera og 7000 på Blocket som inneholdt ordet julegave.

I en undersøkelse gjennomført av Blocket.se om svensker og deres forhold til julegaver, oppgir 44 prosent av svenskene at de kunne tenke seg å selge gavene.

Halvparten oppga at det kunne tenke seg å kjøpe dem på nett.

— For mange er det vanskelig å be om kvittering etter å ha fått en gave. Da er det enklere å selge dem på nett, sier Björklund til nettavisen.

Fornøyd med årets julegaver? Bruk kommentarfeltet.