«Selger et utrolig fint veggmonter med kort signert A Hitler.Ørnen samt hakekors er utstanset i papiret men vanskelig og få på bildet.Studer nøye.Gi bud eller bytte», heter det i annonsen som inntil i ettermiddag lå ute på finn.no.

Selgeren oppgir kun fornavn, og har ifølge annonsen tilhold i Kristiansand.

Tre bilder viser veggmonteret med kortet som har den trykte teksten «Ein kleinen Dank des Führers an seine Soldaten», en takk fra føreren til sine soldater. Under den trykte teksten har kortet et navnetrekk, som ifølge selgeren skal være Adolf Hitlers.

— Vil ikke ha det liggende

Administrerende direktør Terje Seljeseth i finn.no er ikke fornøyd med at annonsen er kommet ut på nettsidene.

– Denne type ting er ikke forbudt å selge, men om vi vil ha det hos oss, er et helt annet spørsmål. Vi har ikke lyst til å ha nazieffekter liggende på finn.no, og har stoppet slike effekter tidligere, sier han til bt.no.

Direktøren opplyser til bt.no at han vil sørge for å få annonsen fjernet. En knapp halvtime senere er annonsen slettet fra finn.no.

Han mener det må bero på en glipp at annonsen er kommet gjennom kontrollsystemet.

Annonser må godkjennes

– Vi har både manuelle og elektroniske overvåkingssystemer på gjenstander som legges ut. Hver eneste annonse må godkjennes av våre medarbeidere. Men det er veldig mange annonser som legges ut, omkring 2000 hver dag. Dermed vil det nok være noe som glipper igjennom av og til, sier han.

Forskningsdirektør Odd-Bjørn Fure ved Holocaustsenteret reagerer ikke like sterkt som Finn-direktøren på annonsen.

– Vi lever i et åpent og fritt samfunn, så jeg kan ikke umiddlebart se noen prinsipiell betenkelighet ved dette. Det er jo en masse slike eiendeler som blir solgt blant annet til samlere med genuin interesse for historie. Men det spørs jo hva det brukes til. Her aner vi jo ikke noe om hva det skal brukes til eller kan brukes til, og dermed er det vanskelig å si at dette er problematisk, sier han.

bt.no forsøkte i går å komme i kontakt med selgeren av autografen ved å sende e-post gjennom finn.no. Vi har ikke fått noe svar.

AUTOGRAF: Selgeren hevder dette er autografen til Adolf Hitler, og ber om bud. FAKSIMILE: FINN.NO
VEGGMONTER: Annonsen er nå slettet fra finn.no. Det har ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med selgeren. FAKSIMILE: FINN.NO