I mellomtida hadde foreldrene etterlyst gutten, som forsvant ved 12.30-tiden mandag. Skolen hans ble informert, og politiet satte i gang en omfattende leteaksjon. Seksåringen ble etterlyst i både radio og TV, og frivillige lette i nærområdet. Politiet sjekket bussterminalen i Tønsberg og Sandefjord.

Med foreldrenes samtykke gikk politiet også ut med bilde av gutten, og det ble lett etter seksåringen over hele fylket.

Ringte hjem

Så endelig, omkring klokka 18.30, fikk en bussjåfør øye på gutten i bussen sin. Da var den på vei mot Larvik, og ifølge politiet skal gutten ha vært på den samme bussen hele dagen.

Bussjåføren hjalp gutten, som fikk ringt hjem til sin mor.

– Gutten har tydeligvis gått på riktig buss, men så har han nok blitt trøtt og rett og slett sovnet i ett av setene, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til Østlands-Posten.no.

Forsvunnet igjen

Politiet reiste til Larvik for å hente gutten, men da hadde bussen satt kursen mot Sandefjord.

– Vi var helt sikre på at saken var løst, men da politiet reiste til Veldre i Larvik, der bussen ifølge sjåføren skulle være, var både den og gutten borte, sier Wendelborg, som synes det er utrolig at ikke gutten har blitt oppdaget i løpet av dagen.

– Han har tross alt vært på bussen i mer enn sju timer, og vært innom de fleste byene i fylket, fra Horten i nord til Stavern i sør. Men uansett er både vi og foreldrene glade for at gutten endelig kom til rette igjen, sier han.