Teknikere tappet først alt vannet ut av bassenget for at seksåringen skulle få trukket ut hånden, men det hjalp ikke. Mandag kveld måtte håndverkere meisle ut røret som førte fra ventilen. Arbeidet med å få gutten løs, tok mer enn tre timer.

— Han bar preg av at hånden helt opp til albuen hadde vært fastklemt så lenge, men ellers var han ikke skadd. Gutten ble fløyet i luftambulanse sammen med sin mor til St. Olavs hospital i Trondheim for nærmere observasjon. Vi regner med at han er oppe og går igjen tirsdag, sier operasjonsleder Jon Berger i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Etter at alt vannet var tappet ut av bassenget, ble gutten lagt på en båre. Han fikk noe smertestillende midler underveis, og en lege var til stede hele tiden mens redningsoperasjonen pågikk. Det samme var seksåringens foreldre, samt brannvesen, politi og luftambulanse.

Røret som førte fra ventilen, var støpt inn i hard betong, slik at det ikke var helt enkelt å få kappet det over. En del fliser i bassengveggen måtte også fjernes.

Bassenget er nå sperret av, og politiet skal foreta en åstedsbefaring tirsdag. Deretter vil reparasjonsarbeidene starte, og det er usikkert hvor lenge bassenget på Dampsaga bad i Steinkjer vil være stengt, opplyser politiet.