En 36 år gammel mann og en 34 år gammel kvinne er alvorlig skadd, mens skadene for en annen 36 år gammel mann fortsatt er uavklart. For alle tre er tilstanden stabil, får NTB opplyst ved Ullevål sykehus. En av de skadde er dørvakt ved utestedet.

To menn på 40 og 53 år ble brakt til Aker sykehus med lettere skader, får NTB opplyst ved sykehuset, mens en sjette skadd ble brakt til legevakten etter skytingen.

Med pistol Skytingen fant sted på utestedet i Stortingsgata i 3-tiden natt til søndag. Da NTB kom til stedet kort tid etter, hersket det fullt kaos. Politiet hadde sperret av et stort område, og forsøkte å holde skuelystne på avstand.

— Det kom en mann utenfra og skjøt mot dørvakten med pistol. Han avfyrte sju-åtte skudd, og tømte trolig hele magasinet, forteller en mann i 40-årene til NTB.

Han ble øyenvitne til dramaet, sammen med en rekke andre som oppholdt seg utenfor det populære utestedet. Skuddene skal ha falt på 4-5 meters avstand.

Heroisk dørvakt - Den første som ble truffet var en jente. En av dørvaktene kastet seg over henne. Han reddet trolig livet hennes, men ble selv truffet av flere skudd i beina. Dørvakten ropte "beina mine er borte, beina mine er borte", forteller mannen, som berømmer dørvakten for å ha vist "en heroisk innsats".

Dørvaktene var utstyrt med skuddsikre vester. Trolig kan gjerningsmannen ha vært ute etter en av dem, og det hele bar nærmest preg av å være en henrettelse, sier øyenvitner.

— De fleste trodde at det var fyrverkeri, helt til folk begynte å falle. Vi er ikke vant til at slikt skjer i Norge, man tror ikke at det skjer, forteller mannen videre.

Asiatisk utseende Gjerningsmannen, som ifølge flere øyenvitner skal ha hatt asiatisk utseende, hadde på seg svart skinnjakke og brune bukser.

— Han forsvant ned Rosenkrantzgata, opplyser operasjonsleder Jan Arve Bakke ved Oslo politidistrikt til NTB.

Gjerningsmannen er ennå ikke pågrepet.

— Vi avhører nå øyenvitner, sier Bakke.

Årsaken til skytingen er ikke kjent, men ifølge politiet skal det ha vært uro utenfor utestedet tidligere på kvelden, angivelig etter at noen ble nektet adgang.

— Dørvaktene ved utestedet meldte fra til oss like før klokken 3 om at det var bråk på gang. Innen vi kom til stedet, var skuddene falt og gjerningsmannen stukket av, sier Bakke.

Politiet setter sin lit til at dørvaktene kan gi et godt signalement av gjerningsmannen.

Blodig Utenfor inngangen til Baronen og Baronessen var det blod på fortauet da NTB kom til stedet, og et av øyenvitnene hadde selv blod på hendene etter å ha hjulpet en av de sårede inn i ambulansen.

— Jeg hørte at fire skudd gikk av før jeg fikk gjort noe. Så kastet jeg meg ned bak en bardisk, forteller gutten som er i 20-årene.

— Det gikk lenge før jeg skjønte hva som var skjedd, legger han til. (NTB)