– Alle seks er siktet for omtrent de samme forholdene. Det dreier seg om seksuell omgang med jenter under 16 år, sier politiadvokat Are Meedby til Aftenposten.

Kripos har hatt flere etterforskere i bygda den siste tiden og nærmere 60 vitner er avhørt. Kripos regner nå med å bli i Kautokeino til påske.

De seks siktede mennene er i alderen 25 til 45 år, og alle har til nå benektet at de har gjort noe ulovlig,.

Saken begynte å rulle i januar da bygdas varaordfører ble siktet for seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Deretter ble to menn i bygda varetektsfengslet for overgrep mot 13-14 år gamle jenter.

Historier om hvordan voksne menn bytter seksuelle tjenester mot kontantkort og andre gaver, har florert, og flere folkemøter har vært avholdt om situasjonen i bygda. Få fritidstilbud til de yngste, alkoholmisbruk og lav sysselsetting er trukket fram som bakgrunn for det som skal ha skjedd.

– Nye opplysninger dukker opp i vitneforklaringene. De unge jentene har kommet med mange opplysninger som er viktige for vår etterforskning, sier Meedby.

Han har fått inntrykk av at Kautokeino-samfunnet forstår at det kan ha pågått noe galt der og sier at stadig flere samarbeider med politiet.