Drapet skjedde i en leilighet på Grünerløkka i Oslo natt til søndag.

Alle seks ble pågrepet i leiligheten der avdøde ble funnet skutt og innbrakt av politiet

Påvirket av rusmidler

— Situasjonen var svært uklar, og de seks personene var ikke særlig meddelsomme overfor politiet da vi ankom. Vi valgte derfor å ta ut drapssiktelse mot alle, forteller politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at flere av de seks skal ha vært påvirket av rusmidler da de ble innbrakt.

Døde i ambulansen

— Avhørene vil starte så raskt det lar seg gjøre. Ut fra det som kommer fram der vil vi ta stilling til hva som skjer videre, og om statusen til enkelte, eller alle, endres, sier Abrahamsen.

Politiet etterforsker skyteepisoden som drap, men det var søndag formiddag uklart hva som faktisk hadde skjedd i leiligheten som ligger i andre etasje i en bygård på hjørnet mellom Gøteborggata og Helgesens gate, like ved Sofienbergparken.

Det eneste som er helt sikkert er at en mann i 20-årene var blitt skutt, og at han døde i en ambulanse på vei til Ullevål sykehus.

Var påvirket

Alle seks personene ble pågrepet i leiligheten der avdøde ble funnet skutt, og politiet mener at det fatale skuddet falt inne i leiligheten.

— Vi betrakter leiligheten som et åsted, sier Abrahamsen.

Tre teknikere fra Oslo-politiet var raskt på plass for å starte med tekniske undersøkelser. Denne jobben fortsatte søndag formiddag.

Vaktleder Sindre Flaate hos Kriminalvakten i Oslo politidistrikt bekrefter overfor NTB at mannen døde etter å ha blitt skutt i hodet.

På besøk

Det er uklart om leiligheten, hvor drapet fant sted, tilhører en av de sju som var samlet der, men ifølge Flaate skal ikke avdøde selv ha bodd i leiligheten.

Ingen av de seks som er innbrakt skal ha vært i slekt med avdøde.

Politiet kunne søndag formiddag ikke si hvorfor de sju hadde vært samlet i leiligheten, men mye tydet på at det hadde vært et selskap der rusmidler ble benyttet.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt klokken 03.54, og rykket ut til stedet.

— Avdøde ble brakt til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser, forteller Flaate.

(NTB)