Utenriksdepartementet har i flere dager jobbet med å få seks palestinere med norsk statsborgerskap ut av det konfliktherjede området.

– Søndag søkte vi det israelske militæret om klarering til å få dem ut. Vi håpet det ville skje tirsdag, men vi fikk avslag. Begrunnelsen var at situasjonen rundt grenseterminalen var usikker. Vi søkte igjen tirsdag og regner med å få svar onsdag morgen, sier ambassaderåd Ketil Eik ved det norske representasjonskontoret i Al Ram på Vestbredden til NTB.

Jordan

De seks norske statsborgerne er en familie på fem og en kvinne.

– Dersom de får klarering til utreise, vil to diplomater hente dem ved grenseterminalen på israelsk side. De vil bli fraktet til Jordan og videre med fly derfra, opplyser Eik.

I tillegg har UD vært i kontakt med en mann med norsk statsborgerskap som ønsker å avvente situasjonen. Grunnen er at han ikke vil forlate sin kone, som venter på å få behandlet sin søknad om oppholdstillatelse i Norge.

Enda en familie

Tirsdag kveld opplyste UD at de har fått kjennskap til ytterligere en familie som befinner seg på Gazastripen.

– Familien, bestående av to voksne og tre eller fire barn, har ikke selv meldt seg for oss, men vi har identifisert dem via pressen. Det er foreløpig uklart hva som vil skje med dem, sier Tor Wennesland, ministerråd ved det norske representasjonskontoret, til NTB.

Han utelukker ikke at det befinner seg flere norske statsborgere med palestinsk bakgrunn på Gazastripen og understreker at alle som henvender seg til UD, vil få hjelp til å forlate området dersom de ønsker det.

Hittil i år har det norske representasjonskontoret hjulpet rundt 200 personer med utreise.