To menn på 19 og 41 år ble for tre uker siden pågrepet og siktet, i utgangspunktet for besittelse av overgrepsbilder av barn. De ble varetektsfengslet i 14 dager, og deretter fikk de forlenget fengslingstiden med ytterligere 14 dager.

Onsdag slo politiet til mot ytterligere fire menn i saken, skriver Avisa Nordland.

— Det er korrekt at to personer ble pågrepet for tre uker siden for besittelse av barneporno. Etterforskning og ransaking har gjort at politiet har beslaglagt et ganske omfattende materiale, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt.

Politiet mener etterforskningen har avslørt at det også har funnet sted seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Thronæs vil ikke si hvor mange barn det skal være snakk om.

Politiet avsluttet fredag avhørene av de fire mennene som ble pågrepet onsdag. To av dem ble løslatt, mens de to andre vil bli begjært varetektsfengslet.

Thronæs mener det er for tidlig å si noe om hva slags forhold det er mellom mennene, og om det dreier seg om et nettverk.

Fire advokater forsvarer de seks mennene, men verken advokat Espen Strøm, Hilde Guldbakke, Trond-Ivan Blomsø eller Thomas Benson vil uttale seg.