– Disse seks har gitt en grei forklaring, og vi har derfor løslatt dem, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han er åpen for at det kan bli flere pågripelser i den grove mishandlingssaken, der den 15 år gamle jenta ble teipet fast, brent med en sigarett, slått og fikk klipt i stykker både hår og klær.

– Det skal man ikke se bort ifra, men akkurat nå har jeg ikke noe konkret, sier Pedersen.

Mishandlingen skjedde i en leilighet i Larvik.

Onsdag ble to 17 år gamle jenter og en 18 år gammel mann varetektsfengslet i to uker med brev— og besøkskontroll. Pedersen sier at siktelsen kan bli skjerpet mot disse tre.

– Siktelsen lyder på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Etterforskningen vil vise om det blir aktuelt å utvide denne siktelsen, sier han.

Video

Ett av bevisene som trolig vil spille en sentral rolle, er mobiltelefonopptak som ungdommene skal ha gjort mens de grove overgrepene mot jenta pågikk. Opptakene kan blant annet bidra til at politiet kan peke ut hvem som har vært de aktive voldsutøverne.

– Vi har sikret en mobil med lyd- og bildefiler som vi har sendt til Kripos. De skal sikre den tekniske kvaliteten på en ordentlig måte, slik at vi er sikre på hva vi ser, sier Pedersen.

Ifølge Aftenposten.no skal en film av mishandlingen ha blitt sendt videre til flere personer. Ekspertene hos Kripos vil trolig kunne si hvem disse filene er sendt til. Pedersen tror svaret fra Kripos først vil foreligge om et par uker.

– Ikke Vigrid

I mellomtiden fortsetter etterforskningen i Larvik.

Pedersen avviser at ungdommene har noen som helst tilknytning til Vigrid-miljøet, slik det har blitt antydet.

– Nei, ikke i det hele tatt, det er bare tilfeldig at den ene siktede leier en leilighet i kjelleren i boligen til en mann som er tilknyttet Vigrid-miljøet, sier han.

Ifølge Pedersen er alle ungdommene norske, og de tilhører ikke noe spesielt belastet miljø i byen.