– Hele seks elger ble påkjørt på en halvtime nå i kveld. Tre av dem ble truffet av toget og tre av biler. Til alt hell er det ingen personskader, sier operasjonsleder Gøran Tømmerholen i Hedmark politidistrikt til NTB.

De fleste elgpåkjørslene skjedde på riksvei 3 gjennom Østerdalen og på jernbanesporet som går parallelt med stamveien.

Det er de store snømengdene som gjør at elgen trekker ned mot veier og elver. Politiet i både Hedmark og Oppland råder bilister til å ta det med ro på veiene i de to innlandsfylkene. I helgen er flere titall elger påkjørt i de to fylkene, enten av tog eller biler.

– Selv om det stort sett går bra, så er elgen tung når man først treffer den. Man må bruke sunn fornuft. Står det et elgskilt langs veien må man slå av på farten, sier Tømmerholen.

Lederen av viltnemnden i Elverum, Jan Erik Olbergsveen, mener faren for å kjøre på elg, spesielt langs E6, riksvei 3 i Østerdalen og riksvei 25 mellom Hamar og svenskegrensen, vil øke i ukene som kommer.

– De nærmeste ukene er statistisk sett den verste tida på året. Blir det kaldere og mer snø i høyden, trekker elgen ned mot veien for å spare beina sine, sier Olbergsveen til ostlendingen.no.

Også han ber bilister om å være ekstra varsomme.

– Om det skulle smelle, er det langt mindre sannsynlig at alvorlige skader skal oppstå i lavere hastigheter, sier Olbergsveen.