ATLE ANDERSSON

De kjemper om sistemandatet i Hordaland, men har bedyret at de ikke skal skyte på hverandre i valgkampen. Alt skyts skulle siktes inn mot høyrekreftene. Fem dager før valget sprekker ikke-angrepspakten på venstrefløyen.

I gårsdagens BT beskyldte Dahle fremgangsrike SV for å løpe fra kravet om sekstimersdag. — Etter hvert som SV vokser og blir aktuell for regjeringssamarbeid med Ap, frykter jeg at partiet vil kaste på båten kontroversielle krav, uttalte Torstein Dahle.

Dette utsagnet får Audun Lysbakken, SVs andrekandidat i Hordaland, til å se rødt.

- Rygger ikke - Dahles uttalelser er taktisk motivert, men utrolig ukloke. Hvis vi skal begynne å krangle oss imellom, slik han legger opp til, risikerer vi å hjelpe Karin Woldseth fra Frp til plass på Stortinget, sier Lysbakken.

— Men har ikke Dahle et poeng når han hevder at dere i SV nå rygger i forhold til sekstimersdagen?

— Nei, overhodet ikke. Verken SV, RV eller noen andre partier på Stortinget kan vedta kortere arbeidstid. Det blir opp til LO å kjempe frem reformen gjennom forhandlinger. Det SV kan og vil gjøre, er å foreslå forsøksordninger med sekstimersdag både i offentlig og privat sektor. Dette har SV programfestet, og vi skal kjempe for at det blir bevilget penger til slike forsøk, sier han.

— Det er vel naturlig at RV utfordrer SV når partiene i stor grad kjemper om de samme velgerne?

— Nei, antallet velgere som befinner seg mellom RV og SV er så lite at vi bør konsentrere oss om å vinne kampen mot høyrekreftene, sier Lysbakken.

SOSIALIST-KRANGEL: Ikke-angrepspakten mellom RVs Torstein Dahle (til venstre) og Audun Lysbakken (SV) sprakk etter at Dahle beskyldte SV for å svikte sekstimersdagen.
ARKIVFOTO: FRED IVAR KLEMETSEN