Spesialenheten for politisaker ila Schjenken boten da han nektet å ta med skadde Ali Farah til legevakten, men ambulansesjåføren nektet å betale fordi han mente grunnlaget for forelegget var feilaktig. Derfor havnet saken i Oslo tingrett.

Torsdag ettermiddag fastslo Oslo tingrett at han ikke opptrådte utilbørlig mot Farah. Og frifant ham derfor etter tiltalen.

– Min klient er veldig fornøyd, og han mener ting har kommet fram på en ryddig og grei måte, sier Schjenkens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, til NTB etter domsavsigelsen.

Snakket med Farah

Schjenken forlot rettslokalene i Oslo tinghus straks etter å ha vekslet noen vennlige ord med Farah.

Schjenken ble i vår ilagt en bot på 6.000 kroner av Spesialenheten for politisaker. Bakgrunnen var at han under utførelse av offentlig tjeneste skal ha gjort seg skyldig i utilbørlig opptreden overfor Ali Farah og andre personer som oppholdt seg i Sofienbergparken 6. august i fjor.

«Arrogant og krenkende»

Schjenken og hans medarbeider opptrådte arrogant, avvisende og krenkende overfor Ali Farah og andre personer i parken, mente Spesialenheten.

Schjenken innrømmet i retten at han gjorde en feil da han lot den hardt skadde Farah være igjen i parken, men nektet for at det lå rasistiske motiv bak avgjørelsen og erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen.

Junge, Heiko