Jenten ble funnet rett før kl. 07 tirsdag morgen.

– Hun befant seg i en leilighet i Mysen sentrum. Det var en 92 år gammel mann som hadde henne i sin leilighet, forteller lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg til NTB.

Ifølge politiet som fant jenta, er hun tilsynelatende i god behold.

Jenten forsvant på vei hjem fra Mysen barneskole mandag ettermiddag, der hun er elev i 3. klasse. Fra skolen og hjem til jenten er det om lag to kilometer.

Det ble søkt etter jenten med helikopter, hunder, frivillige mannskaper og varmesøkende kamera gjennom natten.

Kvinne forsøkt lokket

Det var tips fra en kvinne som gjorde at politiet fant frem til 92-åringens leilighet.

– Hun fortalte at hun hadde blitt utsatt for lokking og tilbud fra en person. Opplysningene gjorde at vi kunne koble dette til denne saken, forteller Tollefsrud.

– Vi hadde ikke navn og visste ikke hvem det var, men hadde noen adresser og slo til på fire steder. Ett av stedene var det treff, forteller Tollefsrud til NRK.

Omstendighetene rundt hvordan mannen fikk med seg jenta i leiligheten er uklare, men Tollefsrud sier politiet har grunn til å tro at han lokket henne med seg.

Ikke avhørt

92-åringen sitter i varetekt tirsdag morgen, og er foreløpig ikke avhørt. Han er tidligere ukjent for politiet. Tollefsrud sier at mannens høye alder gjør at de må vurdere om han er strafferettslig tilregnelig eller ikke.

– Det er jo litt spesielt med en mann i hans alder, sier Tollefsrud.

En lettet og glad lensmann Henning Tollefsrud ved Eidsbergs lensmannskontor kunne i morges opplyse at den ni år gamle jenten, som ble meldt savnet mandag, er funnet i live i en leilighet i Mysen.
Sigurdsøn, Bjørn
Politiet lette i hele natt etter den ni år gamle jenten som var meldt savnet i Mysen mandag. Tirsdag morgen ble hun funnet i leiligheten til en 92 år gammel mann.
Holm, Morten
Jenten som var savnet er elev ved Mysen skole.
Sigurdsøn, Bjørn
Politiet tok også i bruk hunder i letingen.
Holm, Morten