– Tilstanden hans er ikke kjent, men han var i såpass god form at helikopteret slapp ham av ved kommandoplassen. Om han deretter skal bringes videre til sykehus i ambulanse vet vi ikke, sier redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Mannen ble meldt savnet i 15-tiden lørdag, etter at turfølget han gikk sammen med oppdaget at han var borte.

Snøskred Redningsmannskapet trodde en stund at mannen kunne ha blitt tatt av et snøskred eller falt ned i en bresprekk. Bekymringen økte da det ble kjent at det hadde gått et ras 300 meter over Austerdalsvatnet, på østsiden av Austerdalsisen lørdag.

Store letemannskaper søkte etter mannen lørdag og søndag. I tillegg til helikopter ble både mannskaper fra Røde Kors og hundepatruljer satt inn i letingen. En alpin redningsgruppe ble også satt i beredskap.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd med ham. Helikopteret oppdaget ham i en fjellside. Det er mulig han bare har gått seg bort eller at han har blitt sittende fast, sier redningslederen.

Gikk i turfølge 50-åringen var lørdag med i et følge på 18 personer som hadde oppholdt seg i området mot Austerdalsisen, på sørsiden av Svartisen i Rana kommune.

Turistene hadde gått langs breen et stykke, men hadde ikke vært oppe på selve breen. Da de kom ned igjen og skulle ta båten tilbake, oppdaget de at det manglet én person. Dette skjedde ifølge Rana blad klokken 11.20. Reisefølget lette selv etter mannen en stund, og kontaktet politiet klokken 14.53.

Ifølge Carlsen var det aldri meningen at noen fra turfølget skulle gå opp på selve isbreen.