Kvinnen ble funnet etter at ektemannen lørdag forklarte hvor han gravde henne ned. Politiet i Vestfold har avblåst alle videre søk i kriminalsaken.

Teknikerne fra Nye Kripos bekreftet at de fant liket av en kvinne nedgravd på stedet. Kroppen ble søndag ettermiddag fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for endelig identifisering og obduksjon.

Store områder blir imidlertid fortsatt holdt avsperret rundt Tønsberg skytebane i jakten på tekniske spor.

Hund

Funnet ble gjort da politiet søkte med hund i terrenget ved Tønsberg skytebane. Hunden markerte på et felt bak standplass, omtrent 50 meter fra stedet der politiet fredag sikret seg spor etter ektemannens bil. Teknikere fra Nye Kripos startet graving på det markerte stedet, og lørdag gjorde politiet funn av noe som var pakket inn i plast på området halvannen kilometer vest for Sem.

I et avhør lørdag ettermiddag ble den 44 år gamle Terje Blom-Pettersen konfrontert med en rekke av de tekniske funnene politiet hadde samlet inn i løpet av den seks dager lange kriminaletterforskningen. Ektemannen erkjente da de faktiske forhold, og forklarte hvor kvinnen var skjult.

Politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold presiserer at mannen ikke har erkjent straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, men at han så langt bare har fortalt hvor ektefellen ble gravd ned.

Oppklart

Politiet i Vestfold var tydelig lettet over at den mystiske forsvinningen av firebarnsmoren ser ut til å ha fått sin løsning.

Det er litt farlig å bruke ordet oppklart i den forstand at vi har en siktet som har fortalt hvor vi skal finne en avdød kvinne. Vi må nesten vente på domstolens resultat før vi kan si noe endelig sikkert, sier Sakrisvold til NTB.

Før liket er obdusert vil ikke politiet si noe om hvordan hun skal ha blitt drept eller om politiet har funnet eller leter etter et drapsvåpen.

Borte to dager

Firebarnsmoren Anne Sofie Blom-Pettersen (41) forsvant fra hjemmet sitt på Teie på Nøtterøy mellom klokka 23 og 7 natt til onsdag 9. november. Det var parets eldste sønn som meldte moren savnet om ettermiddagen to dager etter at hun sist ble sett.

Politiet reagerte da på at det ikke var ektemannen som meldte kona savnet. 21. november ble han siktet for falsk forklaring. Dagen etter ble siktelsen utvidet til å gjelde frihetsberøvelse.

Ekteparet skal ha kranglet om kvelden 8. november. Mannen forklarte først at han la seg til å sove og at han ikke forlot hjemmet i løpet av natten. Kort tid etter at politiet innledet kriminaletterforskning ble det imidlertid klart at parets ene bil hadde passert bomringen som omkranser Tønsberg kommune i den perioden mannen hevdet han lå hjemme.

En katastrofe

Pastor Rolf Ekenes i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunnet i Tønsberg har de siste dagene stått i jevnlig kontakt med familiene til ekteparet. Ekenes har også blitt en del av det kommunale kriseteamet som ble opprettet rundt de fire barna. De fire barna og søsknene til Anne Sofie og Terje Blom-Pettersen har stått sammen i de vanskelige dagene siden den 44 år gamle mannen ble arrestert og siktet i forbindelse med forsvinningen av den 41 år gamle kvinnen.

I den katastrofen som har rammet familien nå så blir barna så godt ivaretatt som det er mulig. Men som alle forstår er denne tragedien total og det å se den på nært hold er sterkt, sier Rolf Ekenes til NTB.

Han forteller at søsknene til den drepte kvinnen og den siktede ektemannen er innstilt på å sørge for barnas beste gjennom samarbeid.

Dette rammer begge sider av familien like hardt, sier pastoren.