17-åringen er fra Hommersåk og forsvant fra en fest på Vikevåg på Rennesøy på nyttårsaften. 16-åringen skulle ta bussen hjem fra en fest i Haugesund.

— Vi har vært involvert i begge sakene, sier Cecilie Øversveen, assisterende redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola.

Funnet i god behold

Klokken 10.40 fredag meldte politiet i Haugesund at 16-åringen har kommet til rette.

— Han ble funnet av en hunderfører fra Røde Kors som deltok i letingen. Gutten har fortalt at han har overnattet i ei brakke eller lekehytte, sier Johan Inge Sørsten, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Gutten er i god behold. Han ble fraktet til Røde Kors-huset i Haugesund, der han ble hentet av foreldrene.

Klokken 11.15 kom også 17-åringen til rette, i god behold. Han hadde overnattet hos et familiemedlem i Stavanger.

Sist sett på busstopp

16-åringen ble meldt savnet klokken 03.10 natt til lørdag. Moren møtte på politistasjonen og meldte at hennes 16 år gamle sønn ikke var kommet hjem som avtalt.

16-åringen hadde vært med kamerater på en fest sør i Haugesund og skulle ha ta en buss fra skuret Trudvang i Skeisvollsvegen klokken 02.03. En kamerat fulgte ham til skuret, men han så ikke at 16-åringen kom seg på bussen.

— Moren hadde kontakt med sønnen på mobiltelefon på dette tidspunktet, men sporene stoppet der, sier Sørsten.

Det ble satt i gang søk i området. Politiet lette sammen med mannskaper fra Røde Kors. Det ble også foretatt sporing av guttens mobiltelefon, men denne ble slått av ved 02-tiden.

Politiet i Haugesund gikk klokken 10 lørdag ut med etterlysning av 16-åringen og ba om hjelp fra publikum.

Søkte med hunder

Klokken 02.30 kom meldingen til politiet i Stavanger om at 17 år gammel gutt var forsvunnet fra en privatfest på Vikevåg i Rennesøy kommune.

— Andre festdeltakere hadde lett etter gutten en god stund. Da de ikke fant ham, kontaktet de politiet, opplyser Arild Bjørnevoll, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt.

Politiet sporet guttens mobiltelefon. Sporingen viste at telefonen fortsatt var på i området ved Vikevåg.

— Derfor konsentrerte vi letingen rundt dette området. Det ble blant annet søkt med politihunder, sier Bjørnevoll.