Oppdagelsen ble gjort da steika skulle skjæres opp. To kuler dukket opp inni steika.

– Jeg så med en gang at det var sauemøkk, sier Kari Thingvold til Romerikes Blad.

Mandag leverte hun steika til Mattilsynets distriktskontor på Kløfta. Senere på dagen fikk hun bekreftet at hun hadde rett.

Thingvold hadde tatt vare på emballasjen på steika, som var merket Gilde, og Mattilsynet har nå sendt melding til distriktskontoret som har tilsyn med slakteriet der lammesteika kom fra.

– Slikt skal ikke skje og bare ved å bli kjent med dette kan vi innskjerpe rutinene slik at det ikke skjer igjen, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde.

– Å spise en stekt lammesteik med avføring, er sannsynligvis ikke farlig, i og med at den er varmebehandlet. Eventuelle E.coli-bakterier dør ved rundt 60 grader, sier seksjonsleder Kristin Styrmo ved Mattilsynet på Kløfta.

Kari Thingvold har fått to henvendelser fra Gilde etter episoden, den ene av dem gjaldt tilbud på Gilde-produkter som plaster på såret. Det har hun takket nei til.