Naboene merket seg at de ikke hadde sett samboerparet på flere dager, men tok ikke kontakt da de så at lyset i huset fortsatt ble slått av og på, skriver Romerikes Blad.

Den demente 86-åringen forsto ikke at 64-åringen var død, og at datteren var alvorlig syk. Hun fortsatte hverdagen som om ingenting var skjedd.

Politioverbetjent Bjørn Teigen ved Romerike politidistrikt bekrefter historien og opplyser at en slektning av familien meldte fra om dødsfallet 28. desember i fjor. Da hadde mannen sittet død i sofaen siden før jul.

Den 65-årige kvinnen og hennes demente mor ble begge fraktet i ambulanse til Akershus universitetssykehus. 65-åringen døde få dager senere.

Til tross for at det er gått flere måneder siden hendelsen, er flere naboer fortsatt svært opprørte.

— Vi var i sjokk da det skjedde, og det preger oss ennå. Dette er et nabolag der folk bryr seg. Nå lurer vi på hvordan noe slikt kunne skje, sier en av dem.

Ifølge Skedsmo kommune var verken samboerparet eller 86-åringen registrert i kommunens tjenesteapparat. Det eldre samboerparet var opprinnelig fra et annet vest-europeisk land, men hadde bodd i Norge de siste årene.