I en e-post til BT skriver gitarist Infernus at han i helgen fikk beskjed av de to andre bandmedlemmene om at han ikke lenger er ønsket i Norges mest beryktede black metal-band — Gorgoroth.

Infernus var i går i samtaler med sin advokat med tanke på å stoppe de to gjenværende bandmedlemmene Gaahl og King i å bruke navnet Gorgoroth i fremtiden. De to planlegger på sin side å gjennomføre en 22 konserters Europa-turné denne høsten, med en innhentet erstatter for Infernus.

- Dyrker uvennskap

Både Gaahl og bandets promoselskap sier at det etter alt å dømme går mot rettssak, selv om dette ikke er ønskelig. Det norske rettssystemet er uansett ikke ukjent territorium for musikerne.

I 2004 ble vokalist Gaahl dømt til 14 måneders fengsel etter å ha mishandlet en mann og truet ham til å drikke menneskeblod fra et beger. Ugjerningene fant sted på en avsidesliggende gård i Sunnfjord.

Infernus, som nå er ferdig i gruppen, ble på sin side i januar i fjor dømt til et års fengsel for ikke å ha grepet inn mot en voldtekt.

— Det har alltid vært mange konflikter rundt Gorgoroth, men frem til nå har de alltid vært utad og ikke innad i bandet, sier Erlend Erichsen.

Han er forfatter av boken «Nasjonalsatanisten» og ekspert på det bergenske black metal-miljøet. Han har også selv vært trommeslager i Gorgoroth.

— Denne konflikten overrasker meg. Det er ikke lenge siden alle tre satt og drakk øl sammen og var gode venner. Men det er viktig å huske på at man er veldig opptatt av å dyrke konflikter og uvennskap i dette miljøet, sier Erichsen.

- Ikke personlig

— Alle de bergenske black metal-bandene har minst to lederfigurer, noe som lett fører til konflikter. Gorgoroth har inntil nå hatt tre ledere. Mitt inntrykk er at det har gått fint inntil den siste tiden, sier Erichsen.

Selv om bandbesetningen har skiftet flere ganger i årenes løp, er Infernus den som har vært med siden han grunnla satanbandet på nittitallet. Det er med bakgrunn i dette at han nå vil stoppe de to andre i å bruke det opprinnelige bandnavnet.

— Gorgoroth tilhører Infernus, han var det eneste originalmedlemmet som var igjen i bandet. Løsningen på den konflikten burde være opplagt, jeg er sikker på at han klarer å stoppe de to andre, sier det tidligere medlemmet Tormentor.

Gaahl og King skal nå ha kontaktet patentstyret i Oslo for å registrere navnet.

— Ettersom det var jeg som startet bandet for 15 år siden og har holdt på med dette mer eller mindre dobbelt så lenge som de to andre, synes jeg det er rettmessig at jeg får beholde navnet og logoen, sier Infernus.

Gaahl vil ikke kommentere saken, mens King sier dette på spørsmål om de nå er uvenner:

— Nei, dette er ikke egentlig noe personlig.

INTERN STRID: Grunnleggeren Infernus (t.h.) er ute av Bergens mest kjente Black Metal-band. Nå vil han forsøke å hindre bassisten King (t.v.) og vokalisten Gaahl å bruke bandnavnet. ARKIVFOTO: TOMMY NÆSS/GORGOROTH