– Han er kjempelei seg for at politiet mistenker ham for drap. Han er fortvilet, sier den 42 år gamle mannens forsvarer, advokat Heidi Birkeland, til VG Nett.

42-åringen satt fredag i avhør.

– Han blir foreholdt opplysninger som politiet sitter med. Han er villig til å forklare seg, noe han har vært hele tiden siden kona hans forsvant, sier Birkeland.

– Omfattende etterforskning

Siste sikre observasjon av den savnede firebarnsmoren Belur Sardar er lørdag 17. februar. Fredag ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

Tross intens etterforskning med søk på land og til vanns og en lang rekke vitneavhør i Norge og i utlandet siden Sardar ble meldt savnet av sin mann 7. mai, er hun ennå ikke funnet.

Den 42 år gamle ektemannen ble pågrepet fredag morgen samtidig som politiet startet ransaking av familiens hus i Mjøndalen.

– Dette er et resultat av en lang og omfattende etterforskning, sa politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt på en pressekonferanse på Politihuset i Drammen fredag formiddag.

Husransakelse

Politiet opplyser at både husransaking og avhør vil foregå gjennom hele helgen.

– Det kan komme begjæring om varetektsfengsling lørdag, men mest sannsynlig blir det først avgjort mandag om ektemannen vil bli fremstilt for fengsling, sier Sending.

Sending og lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker vil ikke si hva som ligger til grunn for pågripelsen og den alvorlige siktelsen ut over behovet for å ransake huset.

– Det må foreligge en siktelse for å kunne gå til husransakelse, men grunnlaget er større enn behovet for å ransake. Dette har vi nå fått rettens godkjenning for, var alt Sending ville si fredag.

Ber om tips

Firebarnsmoren Belur Sardar fra Mjøndalen skal sist ha blitt sett 30. april da hun ifølge ektemannen forlot familiens hjem mellom klokken 7 og 7.30 om morgenen. En uke senere ble hun meldt savnet.

– Siste sikre fysiske observasjon av Belur Sardar er etter politiets oppfatning lørdag 17. februar. Dette er en tragisk sak for alle involverte. Etterforskningen er vanskelig. Familien har levd et temmelig isolert liv, og det har vært begrenset med tips fra publikum tross ganske stor medieomtale, sier lensmann Aas.

Politiet understreker at de fortsatt er interessert i tips fra publikum.

– Selv den minste detalj er av interesse for oss. Fordi familien har levd så isolert, er alt av interesse, sier Sending.