Nestleder Jan Tore Sanner satte skapet på plass under lørdagens innledning på Høyre-landsmøtet. Han avviste de politiske motstandernes påstander om at Høyre nærmet seg for mye Frp i den økonomiske politikken.

— Hvis de skal bruke valgkampen på å kjøre Høyre på at man driver en uansvarlig økonomisk politikk, ja så får de en hard kamp.

Kvitte seg med tak

Kritkken mot Høyre og Sanner har eskalert, etter at de ikke kritiserte Frp sitt forslag om å endre på forvatlningen av oljeformuen.

Frp vil kvitte seg helt med et tak på hvor mye oljepenger som skal brukes på vei, jernbane, store byggeprosjekter og jagerfly.

Slike investeringer skal vurderes fra prosjekt til prosjekt, og de med størst samfunnsøkonmiks lønnsomhet skal prioriteres.

— Jeg ser positivt på nyorienteringen fra Fremskrittspartiet. Vi er nå enige om retningen for den økonomiske politikken, sa Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til NTB.

Endret seg

På lørdagens landsmøte foretok Sanner en liten retrett.

— Alle partier som har samarbeidet med Høyre, og som har ambisjoner om det, vet at det å holde orden i norsk økonomi er viktig for oss.

Sanner sa at han og Høyre er sterke tilhengere av dagens handlingsregel.

— Oljeformuen er ikke guds gave til en generasjon. Den skal gi trygghet for pensjonene i dag, og fremtidens. Vi er så ufattelig priviligerte i Norge. Vi kan si til pensjonistenen at «dere kan være trygge, pensjonen står på konto» hver måned

Sanner nærmet seg derimot en del av Frp sine uttalelser på forrige møte, nemlig å skape et sterkere skille mellom investeringer og drift.

— Det er uansvarlig å pøse oljepenger inn i norsk økonomi til generell drift. Pengene skal investeres i veier, kollektivtransport og kunnskap.