Lørdag holdt Sanner en flammende innledning til debatten om arbeidsliv, næringsliv og samferdsel, den kanskje viktigste sekvensen på landsmøtet. Han raljerte med den rødgrønne regjeringens virkemidler og mente at norsk næringslivet fortjener bedre.

– Vi er midt i en dyp økonomisk krise, og hva er det regjeringen tilbyr? Jo, mer statlig kontroll, mer byråkrati og høyere skatter. Ap vil tvinge Norge tilbake til 70-tallet, da staten dominerte fullstendig. Dette er feilslått og misforstått politikk. De landene som ikke ser mulighetene til kursendring som ligger i krisen, vil komme tapende ut, sa Høyres nestleder.

Han framholdt at et Høyre med makt er et Høyre på sitt beste. Videre at Høyre i regjering skaper et bedre Norge.

– Jeg fikk hornmusikk i brystet da jeg hørte Ernas tale i går. Ikke bare fordi det var en glimrende tale, men fordi landsmøtet ga den en så entusiastisk og varmende mottakelse. Dette viser at vi er i støtet. Landsmøtet skal vedta den politikken som skal få Norge ut av krisen. Løsningen er ikke mindre, men bedre markedsøkonomi, hamret Sanner.

Han varslet tidenes samferdselsløft hvis Høyre kommer i regjering og satsing på en miljøteknologi som skal skape varige, grønne arbeidsplasser. Nestlederen høstet massiv applaus da han sa at Høyre vil utnytte olje— og gassressursene i nord.

– I god konservativ ånd skal Høyre styrke det private eierskapet. Og vi må bare gjøre noe med skatten. De mange tusen små og familieeide bedriftene i Norge merker hvem som styrer Finansdepartementet, sa Sanner.

Kan Høyre styre Norge ut av krisen? Si din mening:

INNLEGG: Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner mener norsk næringsliv fortjener bedre enn rødgrønne virkemidler.
Acanpix