Det var i midten av desember at Sandberg inntok Stortingets talerstol etter at han hadde drukket én øl og tre glass akevitt. To uker tidligere hadde han mistet sertifikatet etter at han var blitt tatt for å ha kjørt for fort. I kjølvannet av episoden på Stortinget ble stortingsrepresentanten sykmeldt i tre uker.

Sandberg har fått en rekke henvendelser fra medier som ønsker å intervjue ham. I samråd med partiet har han imidlertid avgjort at NRK, som de eneste, har fått snakke med ham om saken. I et intervju som skal sendes i Dagsrevyen lørdag kveld, forteller Sandberg at han fikk et fysisk og psykisk sammenbrudd etter at oppslaget om ham kom på trykk.

— Jeg fikk rett og slett ikke puste og jeg tenkte på... i ettertid, så hadde jeg rett og slett blackout. Jeg husker nesten ikke hva som skjedde den formiddagen, forteller han til NRK, ifølge VG.

Fremskrittspartiets formann, Siv Jensen, ga Sandberg uforbeholden støtte etter hendelsen. I kraftige ordelag refset hun også dem som anonymt hadde tipset VG om Sandbergs opptreden på Stortingets talerstol.

FIKK BLACKOUT: Frps Per Sandberg
Falch, Knut