I partiavisen Fremskritt lørdag er det bilde av lederen i partiet Rødt, Torstein Dahle, og Vidkun Quisling under vignetten «I nyhetsbildet». I en snakkeboble fra Dahle står det at afghanerne har full rett til å yte motstand mot okkupasjonssoldatene, som han tidligere har uttalt til VG Nett. Dahle reagerer sterkt på sammenligningen med Quisling og mener Frp fremmer en usaklig debatt.

– Jeg er veldig opprørt over denne sammenligningen. Det er avgjørende at vi får føre en saklig debatt om Norges tilstedeværelse i Afghanistan. Da er en sammenligning mellom meg og Quisling helt ødeleggende, sier Dahle til bt.no.

— Må tåle dette

Han mener en sammenligning med de norske motstandsstyrkene under krigen ville vært mer passende.

— Norge deltar i en okkupasjonskrig i Afghanistan. Det har vi vært imot hele tiden, sier Dahle.

Generalsekretær i Frp Geir Mo understreker at spalten er ment å være en ironisk og morsom kommentar.

– Dahle må tåle denne type karikeringer. Bakgrunnen for bildet var en lederartikkel i Dagens Næringsliv hvor det sto at Dahle er den eneste norske partilederen siden Quisling som har støttet drap på norske soldater, sier Mo til NTB.

— Lederen i DN var svært grov. Det er de andre norske partiene som støtter drap ved å sende norske soldater ut i krig, kontrer Dahle.

Drept av Taliban Dahle og Rødt har også blitt beskyldt av flere parter for å støtte Taliban, som er den sterkeste motstandsgrupperingen i Afghanistan. Dahle understreker at å støtte motstandsgrupper i Afghanistan ikke er det samme som å støtte Taliban.

— Det er blank løgn at vi støtter Taliban. De fører en motbydelig kamp, blant annet med de sør-koreanske gislene. Jeg ville vært drept tre ganger av Taliban: Først fordi jeg er homofil, så fordi jeg er ateist, til slutt fordi jeg er marxist, sier Dahle.