Pårørende og SAS-medarbeidere deltok i minnestunden fredag.

Kong Harald, stortingspresident Jørgen Kosmo, statsminister Jens Stoltenberg og visekonsernsjef i SAS, Gunnar Reitan, var til stede under minnegudstjenesten etter flyulykken i Milano i Italia mandag.

Foran alteret sto bordet med ett lys for hver av de omkomne i ulykken. Minneord, sang og toner fra fiolin og orgel fylte Domkirken. De pårørende som var til stede under gudstjenesten satt tett sammen, et tårefylt kinn mot en støttende skulder, en hånd i en annen.

— Tap

— Det er ingen trøst at tiden leger alle sår. Det er snarere en årsak til dypere smerte. Sorgen håper ikke på et glemselens slør som kan viske ut kjære ansikt og kroppsvarme, sa biskop Gunnar Stålsett i sin preken.

118 mennesker omkom da et SAS-fly kolliderte med et mindre fly under avgang fra flyplassen Linate i Milano. Alle de 104 passasjerene i SAS-flyet omkom, i tillegg til hele mannskapet på seks, de fire i det mindre flyet og fire personer som oppholdt seg i en bygning SAS-flyet traff etter sammenstøtet.

— Dere som har sett flyvrakene i Milano, vil for alltid bære med dere bildet av det ufattelige og smertelige. Raserte bygninger og knuste fly gir ikke hvile, verken for tanke eller for tro. Der er ingen trøst å finne i ruiner, bare smerte over død og ødeleggelse, bare en uendelig dyp følelse av tap, sa biskop Gunnar Stålsett.

- Ikke alene

De norske som omkom var Espen Heggelund (29) og hans samboer Heidi Falch (20), samt 21 år gamle Jan Marc Strømme. Også seks år gamle Eric Edward Kruger som var svensk statsborger, men gikk på Sagene skole i Oslo, omkom i ulykken.

Statsminister Jens Stoltenberg påpekte i sitt minneord at de pårørende ikke er alene.

— Vi samles til minnegudstjeneste i København, Stockholm og Oslo i dag og lørdag i Milano. Alle som har mottatt det tunge budskap og som føler sorg og smerte, også i vårt eget land, skal vite at dere ikke er alene, sa Stoltenberg.

SORG: Blant de mange sørgende som deltok i minnegudstjenesten i Oslo domkirke fredag, var SAS-ansatte som mistet kolleger i SAS-ulykken i Milano.
Foto: Thomas Bjørnflaten, Scanpix