• Jeg skulle egentlig bare på ferietur til Hardangervidda, men så endte jeg opp her på Levende Ords sommerfestival, sier danske Mathias Waagepetersen.

Den danske teologistudenten hadde planlagt en tre ukers sommerferie i Norge. Etter syv dager på Hardangervidda skulle han videre på hyttetur i Hallingdal. Men så langt kom han altså ikke.

— Jeg hadde gått alene i fjellet og ville ha to dager i sivilisasjonen. Jeg håpet på å møte noen kristne mennesker, sier han. På toget fra Finse til Bergen tok en mann kontakt med Waagepetersen.

— Han fortalte at han skulle på Levende Ords sommerfestival i Bergen. Jeg tok sjansen og dro på egen hånd, og nå har jeg altså vært her en uke, stråler dansken.

Rundt 6000 mennesker har tatt del i årets festival på Levende Ord. Og det er Jesus som har vært trekkplasteret.

- Viktigst å møte Jesus

Det er en halvtimes pause mellom møtene, og folk myldrer rundt på plassen utenfor menighetshuset. I små telt selges det varm og kald mat, og ved bordene sitter folk og slår av en prat med nye bekjentskaper.

— Jeg har blitt kjent med så mange her, sier Waagepetersen, som opprinnelig planla å bli på festivalen i to dager.

— Jeg føler at Gud er veldig sterkt til stede her, forteller han.

Bjørn Olav Hammerstad, informasjonssjef i Levende Ord, er fornøyd med det gode oppmøte, men han legger vekt på at målet med festivalen er at mennesker får muligheten til å få et personlig møte med Jesus og fullføre sitt menneskelige potensial.

— Det viktigste er at folk møter Jesus. Gjennom undervisning oppmuntrer vi folk til å tro på Gud og seg selv, sier han.

Nettverksbygging

— Jeg er her først og fremst for å komme nærmere Gud, sier Asbjørn Vego. Han har reist fra Kongsberg for å ta del i sommerfestivalen.

— Det har vært høydepunkter hele veien, sier han fornøyd. Han bor på en campingplass i nærheten og synes det er kjekt å møte så mye folk fra forskjellige steder. Medieoppstyret rundt Carl I. Hagen sin tale synes han bare er tull og tøys.

— Utsagnene hans ble ikke sett i sammenheng av media. Jeg bare ler av hele greia, sier han.

Kai Hansen fra Nord-Norge står på en informasjonsstand hvor de opplyser om misjonsarbeid og nettbygging.

— Vi er 17 stykker som har dratt sammen fra Vesterålen Bibelsenter, sier han. Han synes det er godt å ha et fellesskap i menigheten.

— Selv om vi er den eneste menigheten med tilknytning til Levende Ord i Nord-Norge, er vi ikke alene. Han forteller at han har lært mye om det å bygge menighet i løpet av festivalen.

Hittil har Levende Ord bygget nettverk 50 steder i verden.

Hemmeligheten

Inne i menighetshuset taler Wilfred Lai fra Kenya. Jan Erik Stenersen står ved siden av han på scenen og oversetter hvert eneste ord til norsk. Utenfor møterommet kan man følge med predikanten på storskjerm. Dersom man har småbarn, er det egne rom med stellebord og fjernsynssending fra møtet som pågår.

— Det er veldig greit med dette rommet. Det gjør det praktisk og enkelt for oss småbarnsforeldre, sier Geir Martin Økland. Lille Mateus Haugland ligger og gjesper på fanget hans foran fjernsynet.

For de eldre barna er det aktiviteter som kanopadling, bueskyting, vannsport og hinderløype som pågår.

— Det er en perfekt plass for hele familien, sier informasjonssjef Hammerstad.

— Hemmeligheten er å møte Jesus. Da kan man gjøre ting som er godt for seg selv og for mennesker rundt seg. Det er det jeg håper folk har oppnådd med å besøke festivalen, sier han.

<b>STORSKJERM:</b> Man trenger ikke å være i selve møtesalen for å få med seg talene fra predikant Wilfred Lai. TOR HØVIK (foto)
<b>VIL NÅ UT VIA TV: </b>Sølvi Lunde og Shelton Stanislaus fra LTV (Levende Ords tv kanal) intervjuer folk på festivalen for å lage en promovideo som vil bli sendt ut til menigheter rundt om i landet. Her snakker de med Asbjørn Grevstad.<p/>TOR HØVIK (foto)