På Facebook-siden til initiativtakerne står det at «Vi samles ved Bestemor mandag kl. 12.00. Der kan vi støtte hverandre og dele gode minner. Vi tenker også å tenne lys for dem».

På siden er det også et bilde av de fire omkomne med underteksten «Hvil i fred våre kjære venner».

Sammen skal de snakke ut om det som skjedde og dele sorgen over de fire ungdommene som omkom i bilulykken på E39 i Søgne fredag kveld.

To av de omkomne var elever ved Mandal videregående skole, én av dem gikk på kveldsundervisning, mens den fjerde var en tidligere elev.

— Spesiell dag

  • Det er et veldig godt initiativ, og de på skolen som føler for det, kan få gå til minnestunden, sier rektor Arne Tobiassen ved Mandal videregående skole.

Når elevene kommer til skolen mandag morgen, vil det være tent lys ved siden av bilder av de omkomne.

— Det blir en helt spesiell dag. Ved skoledagens begynnelse samler vi alle og går gjennom det som er skjedd. Vi skal bearbeide sorgen sammen, sier Tobiassen til NTB.

Både sogneprest og representanter fra politiet vil være til stede ved samlingen.

— Etter den felles samlingen oppfordrer vi elevene til å gå til klasserommene og snakke videre der, sier rektoren.

Forbikjøring

Det var Karen Marie Ekrem Olsen (20), Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vårdal (18) og Therese Daland Unosen (20) som omkom da personbilen de satt i kolliderte med en lastebil.

Ulykken skal ifølge et vitne ha skjedd da ungdommene var i ferd med å kjøre forbi en annen bil. Politiet utelukker ikke at ungdommenes bil kan ha fått vannplaning.

Da Mandalskameratene spilte seriekamp i 3. divisjon mot Søgne lørdag, var det ett minutts stillhet for de døde.

Spillerne bar sørgebånd under kampen. Søndag ble Mandal kirke holdt åpen etter gudstjenesten. Da var representanter fra kriseteamet til stede.

ALLE ELEVER VED SAMME SKOLE: Fungerende rektor Arne Tobiassen ved Mandal videregående skole må ta seg av mye av sorgarbeidet etter ulykken. FOTO: Tor Erik Schrøder / Scanpix.
FALGGET PÅ HALV STANG: De fire omkomne hadde alle tilknytning til Mandal videregående skole. FOTO: Tor Erik Schrøder / Scanpix