Nå har forskerne endelig bekreftet det mange av oss har hatt mistanke om: Samleie er bedre enn onani. Fire ganger bedre, for å være presis.

Et hormon som heter prolaktin, skal ifølge forskning.no og New Scientist være forklaringen på at det er mer tilfredsstillende å ha sex med en partner.

Kroppen produserer nemlig mer av dette hormonet etter en orgasme og prolaktinnivået fungerer som en indikator for graden av seksuell tilfredsstillelse.

To forskere har gjennomgått data fra tre studier hvor prolaktinnivået ble målt hos menn og kvinner som enten onanerte, eller hadde samleie i laboratoriet – inntil de fikk orgasme.

For begge kjønn var økningen av prolaktinnivået hele 400 prosent høyere etter orgasmen fra samleiet enn etter den selvframkalte orgasmen.

Forskerne mener resultatene indikerer at samleiet er mer tilfredsstillende enn onani fra et fysiologisk standpunkt. Om man skal bruke prolaktinnivået som en indikator på seksuell tilfredsstillelse, er det altså fire ganger bedre å ha sex med en partner enn å onanere.

Larsen, Håkon Mosvold