Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap) var gjest under årsmøtet i Nord-Norges Rederiforening i Tromsø i forrige uke. Der kom minst to personer med nedsettende karakteristikker fra talerstolen i forhold til fiskeriminister Helga Pedersens samiske bakgrunn, skriver Fiskaren.

Gullvåg sier rett ut at flere av talerne kom med uttalelser som grenser mot rasisme. Det skal ha vært tilløp til hets som ikke ble påtalt av møteledelsen.

Rystet

– Hva i all verden er det de tror de oppnår med et slikt konfliktnivå? De må gjerne fortsette diskusjonen i sine egne lønnkammer. Vi som politikere kan ikke forholde oss til slik oppførsel og slike personangrep. Det er grenser for sømmelighet, og man bør holde seg for god til personangrep, mener Gullvåg, som rett og slett er rystet over hva han opplevde og overhørte i Tromsø.

Lederen i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, sier at han ikke var til stede da karakteristikkene falt fra talerstolen. Men han fikk referert noen av uttalelsene mens han var på møtet i Tromsø.

– Ingen kommentar

– Jeg hørte at det ble ymtet frampå om slike ting. Jeg tar fullstendig avstand fra sånne uttalelser. Fiskerne er vant til å avvikle møter på en god måte, med gode saker, så det er ikke nødvendig å ty til slike ting, sier Nilsen.

Informasjonssjef Bjarne Myrstad i Fiskeri— og kystdepartementet er kjent med uttalelsene under årsmøtet i Nord-Norges Rederiforening. Han viser til at Pedersen siden 16. november har vært i fødselspermisjon.

– Pedersen er i permisjon og ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ingen andre i departementet, sier Myrstad til NTB.