Siktedes forsvarer, advokat Atle Helljesen, vil ikke si noe om hvordan Tina Jørgensens 23 år gamle tidligere samboer reagerte på siktelsen.

— Han skal ha fått seg foreholdt at det har vært noen små uoverensstemmelser i forklaringen hans i forhold til det politiet ellers mener å vite. Men det er snakk om detaljer, så langt som jeg har kjennskap til, sier Helljesen til NRK.

Forklart seg syv ganger

Syv ganger har Tina Jørgensens samboer forklart seg for politiet. Men det skal ha vært uoverensstemmelser i forklaringene hans. Onsdag ble han siktet for drapet.

Politiet vil be om fire ukers varetekt.

— Samboeren ble tatt inn til et vanlig vitneavhør onsdag morgen klokken 0900. På grunn av uoverensstemmelser i forklaringene hans ble status endret til siktet under avhøret, forklarte kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

På grunn av fare for bevisforspillelse vil politiet begjære mannen varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet tror ikke ytterligere personer vil bli pågrepet i saken.

Vitneavhør

For få uker siden sto 23-åringen frem og ba om hjelp til å finne gjerningsmannen som tok livet av kjæresten hans for ett år siden.

Klokken 14.30 onsdag ettermiddag ga politiet beskjed til 23-åringen at han nå er siktet for drapet på sin samboer.

Like etter ble Tina Jørgensens foreldre orientert om at datterens kjæreste var siktet.

— Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, sier Andersen.

To timer etter at samboeren ble siktet, ble avhøret avsluttet. Men avhørene vil fortsette torsdag morgen, opplyser Andersen. Han er svært tilbakeholden med opplysninger om hvilke bevis politiet har i saken.

— Det er sikret en mengde materiale i saken, og resultatene av alle undersøkelsene er ikke ferdig ennå, sier Andersen. Blant annet venter Tina-teamet på resultatene fra DNA-analyser av barnåler som er funnet ved liket av Tina Jørgensen og i flere biler som politiet har undersøkt.

Etterforskning

23-åringens bolig og arbeidsplass skal nå ransakes, og flere vitner vil bli innkalt til avhør. I 70 ringpermer ligger resultatene av 1.570 avhør og 1.271 tips.

— Dette har vært en krevende etterforskning, medgir kriminalsjefen. Han understreker at politiet fremdeles er interessert i informasjon fra publikum.

I alt 30 etterforskere jobbet med den drapssaken i fjor høst. I vinter ble Tina-teamet redusert til 20, og i august i år til ti personer. Nå må Tina-teamet forsterkes igjen.

Sist fredag var det ett år siden politiet fant Tina Jørgensen (20) død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Hun hadde da vært savnet i en måned, etter en bytur i Stavanger med samboeren.

Få dager etter ble parkeringsplassen ved den hvitmalte kirken fylt med lys til minne om 20-åringen. Også 23-åringen tente et lys til minne om kjæresten sin. Tina Jørgensen ble drept 24. september 2000.

Under begravelsen 3. november ble samboerens tale til Tina lest opp, en tale fylt av sorg og fortvilelse over at kvinnen han ville dele livet med, var drept. Den siste sikre observasjonen av Tina før hun ble drept, ble gjort i Stavanger sentrum drapsnatten.

Familien sjokkert

Tina Jørgensens onkel, Torgeir Johannessen, tror ikke at Tinas tidligere samboer er skyldig i drapet på Tina i fjor høst. Samboeren ble onsdag siktet for drapet.

— Vi er sjokkert over utviklingen i saken. Vi tror ikke at samboeren kan ha gjort det, sier familiens talsmann og Tinas onkel, Torgeir Johannessen.

Han håper inderlig politiet er klar over hva de gjør.

— De skal ha skikkelig gode bevis for at vi skal tro på dette. Hvis de gjør en feil her, ødelegger de livet til en ung mann, mener Johannessen

Tinas familie vil fortsette sitt arbeid i forsøket på å finne gjerningsmannen fordi de regner det som lite sannsynlig at den tidligere samboeren blir dømt.

NTB