— Jeg kan bekrefte at Toskas samboer fikk beskjed om at han var tatt i dag, men jeg synes ikke det er riktig å fortelle om hennes reaksjoner på at han er tatt. Det blir for personlig, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB.

Den 29 år gamle kvinnen har også et barn sammen med Toska. Dette barnet er imidlertid blitt tatt hånd om av andre etter at kvinnen ble fengslet før jul.

— Barnet blir tatt hånd om av familien og har det bare bra, sier Toskas forsvarer, advokat Christine Hamborgstrøm, til NTB. Det kan gå lengre tid enn først planlagt før 29 år gamle Toska kan møte sin norske forsvarer. En lokal spansk advokat vil representere ham under fengslingsmøtet onsdag. Hamborgstrøm sier hun ikke vil reise til Malaga før hun er sikker på å få slippe inn i fengselet der den ranssiktede sitter.

Hamborgstrøm er blant dem som mener det var påfallende at politiet pågrep den ranssiktede 29-åringen akkurat på dagen ett år etter ranet.

— Når politiet etter all sannsynlighet har hatt min klient under oppsikt i lengre tid, synes jeg det er merkelig at han skulle bli pågrepet akkurat i dag. Dette har vært en planlagt aksjon, det er jeg overbevist om, sier Hamborgstrøm.