Med ASP (Application Service Provider) trenger ikke bedrifter ha egne servere og programvarer. Derimot ligger programmene på sentrale servere og er tilgjengelige hvor som helst, når som helst.

Gjennom samarbeidet med iCan-ASP, som er eid av Computer Associates International Inc, er målet å utvikle avanserte styrings— og administrasjonsverktøy for drift av programvare over nettet.

Telenor Login er i dag en av Europas største ASP-tjenester med mer enn 6.000 tilknytningspunkter i Norden, der de fleste er i Norge. Totalt er det rundt 10.000 tilknytningspunkter i Norge i dag.

Jan Kristensen, informasjonsdirektør i Telenor Business Solutions, viser til at det er et stort vekstpotensial for eksterne IT-løsninger for bedrifter.

-Trolig er det mellom 1 og 1,5 millioner PC-er i norske bedrifter i dag. Vi kan regne med at mange av disse vil gå over til ASP, spår Kristensen.

Han vil ikke uttale seg om hvor Telenor sine egne vekstutsikter for å kapre nye kunder i dette markedet, men antyder en dobling hvert år noen år framover.NTB