Over 100 tonn kjøttdeig ble før jul tilbakekalt etter at minst fem personer ble smittet med salmonella. Kjøttet var importert fra Polen og ble hovedsakelig solgt gjennom produsentene Fatland og Nordfjord Kjøtt. Mattilsynet har nå friskmeldt deler av kjøttdeigen, melder Dagens Næringsliv.

— Alt det polske kjøttet ligger på lager i påvente av nærmere avklaring fra Mattilsynet om hva det eventuelt kan brukes til. Hvis det skal brukes til noe, må det bli til varmebehandlede produkter, sier administrerende direktør Leif Malvin Knutsen i Fatland.

Hans bedrift trakk tilbake rundt 50 tonn kjøttprodukter som stammet fra det polske kjøttet, i tillegg til 51 tonn norsk kjøttdeig ettersom det var uklart hva som var smittekilden.

Det norske kjøttet ble omsider friskmeldt og senere bearbeidet og solgt som blant annet karbonader. Deler av det polske partiet ble også friskmeldt etter hvert. Dette står nå på lager sammen med kjøttet som fikk påvist salmonella. Men kjøttet er innpakket og kan dermed ikke smitte annet kjøtt, ifølge Knutsen.