I forrige uke leverte Sverre Inge Apenes, som har vært prest siden 1970, en stevning til Oslo tingrett der han saksøker Kvarme for ærekrenkelse og krever erstatning.

Apenes hevder han er blitt arbeidsløs fordi Kvarme kom med krenkende beskrivelser av hans oppførsel uten å ha sjekket fakta, skriver Dagsavisen.

– Falske anklager

En kvinne sendte et brev til Kvarme der hun klaget på oppførselen til Apenes og en annen prest som hun hadde truffet på et utested. Apenes mener kvinnens anklager er falske, og saksøker Kvarme fordi han oppfatter det som om biskopen i sitt svarbrev til kvinnen kommer med ærekrenkende karakteristikker av oppførselen hans.

Apenes vil ikke kommentere saken overfor Dagsavisen.

Ved siden av prestegjerningen har Apenes blant annet skrevet bøker om Wenche Foss, Petter Dass og Mor Teresa. I dag er han registrert som arbeidsledig.

Vil ikke kommentere

Kvarme selv skriver i en pressemelding at han ikke vil kommentere saken fordi «saken antas å knytte seg til biskopens ansvar for overordnet kirkelige tilsyn i bispedømmet og den berører flere enkeltpersoner og personalmessige forhold». Av denne grunn ber biskopen om forståelse for at biskopen ikke vil uttale seg om saken i media.

Kvarme skriver videre at han ble gjort oppmerksom på saken fra Dagsavisens journalist fredag.

– Biskopen og biskopens advokat har deretter mottatt stevningen, men ikke kunnet gå gjennom denne, heter det i pressemeldingen.

Ifølge Ane Sofie Tømmerås, som representerer presten, ble stevningen sendt fra Oslo tingrett til Kvarmes advokat tirsdag 13. mars.

– Den er datert fredag 9. mars. Jeg vil bare presisere det, siden Kvarme skriver i sin pressemelding at han ble orientert om saken via Dagsavisen

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme er saksøkt av en prest.
Larsen, Håkon Mosvold