• Vi får uansett en borgerlig regjering. Ordknapp kom Erna Solberg til en ny dag med sonderinger om en ny regjering for landet.

Etter en katt-og-mus-lek med pressen, satte de fire partilederne seg ned for tiende dag på rad. Med seg hadde de sine nestledere, og sekretærer. Det lille som ble sagt i døren og i i heisen, vil ikke stå seg i historiebøkene. Det ble for generelt.

— Jeg vet ikke hvor lenge vi vil sondere, det vet jeg ikke før jeg har snakket med de andre, sa statsministerkandidat Solberg, før heisdøren smekket igjen, og sendte henne oppover i etasjene.

Etter halvannen uke i Nydalen, er sonderingen nå flyttet ned i Stortinget. De finner sted i det såkalte Komitéhuset, på motsatt side av Akersgata.

Dagen derpå

Onsdag var utpekt som D-dag for sonderingen. Det ble ikke slik. Etter møter men sine respektive organer ble de fire partiene enige om å fortsette sonderingene, før de eventuell går over til reelle forhandlinger. Da vil det meste være avklart.

Hvor lenge de holder på med dette, ville ingen av deltakerne svare på da de kom til møtet torsdag kl. 11. Men både dagen i dag og fredag er avsatt. Om mulig fortsetter de inn i helgen.

— Jeg føler vi er på oppløpssiden nå, sa KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen, mens han ventet på heisen.

Syversen er tidligere skøyteløper, og mener han vet hva han snakker om, når det gjelder utholdenhetsidrett.

SNART I MÅL: - Som gammel skøyteløper føler jeg vi nå er på oppløpssiden, sa KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen, da han ventet på heisen opp til sonderingsmøtet i Stortinget torsdag morgen.
HÅVARD BJELLAND