• Får vi muligheten til å prege en flertallskonstellasjon, så skal vi være med.

RAGNHILD HOV ragnhild.hov@bt.noStjørdal

Det sa Sosialistisk Venstrepartis leder, Kristin Halvorsen i sin tale til landsmøtet i Stjørdal i Nord-Trøndelag torsdag.

Hun signaliserte dermed at den tid at den tid da SVs oppgave kun var å kritisere — uten selv å være villig til å ta makt - nå er definitivt forbi.

Men for å unngå at noen i salen skulle bli provosert, unngikk Halvorsen behendig å nevne hvem SV eventuelt skal samarbeide med.

Dagene frem mot helgen vil vise om grasroten i SV er klar til å erobre regjeringskontorene, dersom høvet skulle by seg etter valget.

Politisk korrekt tale Det var ellers en svært politisk korrekt tale SV-lederen holdt for de ca. 200 delegatene som samlet seg i Stjørdal på kvinnedagen.

Halvorsen berørte i tur og orden alle tema som forventes av en SV-leder: Skolepolitikk, fattigdom i Norge, barnehagepriser, toleranse og rasisme, miljøpolitikk, kugalskap, munn og klovsyke og til slutt forsvars- og sikkerhetspolitikk.

- Forsonende - En god og forsonende tale, var Hans Ebbings kommentar.

Han er av de fremste eksponenter for Nettverket Nyorientering, som partiledelsens kritikere dannet for to år siden.

— Hun sa ingenting galt ut fra vårt synspunkt. Hun berørte ikke regjeringssamarbeidet konkret. Det er bra. Men hun kunne vært klarere og grundigere på sikkerhets- og utenrikspolitikken, mener Ebbing.

TALTE: Partileder Kristin Halvorsen innledet om den politiske situasjonen under SV-landsmøtet på Hell i Stjørdal torsdag. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)