Etter den rystende tragedien torsdag har faren til den drepte Johannes Åsheim (7) varslet en anmeldelse av politiet. Han mener politiet ikke har gjort nok for å gripe inn mot hundeholdet til den 47 år gamle kvinnen.

— Vi kommer til å gå inn i saken. Vi må få alle kortene på bordet og se på hva som er gjort eller ikke gjort, sier lederen av SEFO (Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker) i Hedmark og Oppland, sorenskriver Knut Sandvik, til Aftenposten.

Lørdag ble det klart at hundeeieren ble anmeldt til politiet for dyreholdet sitt tre ganger i 1992 og 1993. Tidligere har politiet opplyst at kvinnen ikke var anmeldt. Årsaken er ifølge fungerende politimester Atle Roll-Matthiesen i Vestoppland at opplysningene om disse anmeldelsene lå på det gamle datasystemet til politiet. Systemet ble brukt til og med 1993, og lensmannskontorene har ifølge Roll-Matthiesen ikke tilgang til dette. Politimesteren sier til Aftenposten at politiet ikke har noe imot å bli gransket av SEFO, og at de uansett kommer til å gjennomgå saken selv.

(NTB)