I Stavanger arbeider 27 medarbeidere med telefonsalg for SAS og Star Alliance-partnerne.

— De fleste av disse risikerer å miste jobben dersom SAS gjør alvor av å selge virksomheten, opplyser tillitsvalgt Laila Ånestad og verneombud Frode Aase Horpestad ved SAS-kontoret i Stavanger, til Stavanger Aftenblad.

Utenom Stavanger har flyselskapet såkalte callsentre eller reisebyråvirksomhet med rundt 200 medarbeidere i fire andre norske byer: Bergen, Ålesund, Bodø og Oslo. Kontorene i Kristiansand og Trondheim ble nedlagt i fjor.

— I samtlige gjenværende byer er det snarest mulig aktuelt å selge virksomheten, bortsett fra Oslo. Her skal en liten kjerne medarbeidere beholdes for å ha kontakt med særlig viktige kunder, sier Ånestad og Horpestad.

Meldingen om nedbygging og salg kom fra SAS-ledelsen i slutten av forrige uke. Utspillet ble presentert nesten samtidig med at det ble opplyst at SAS ikke vil kvitte seg med bakkeorganisasjonen SAS Ground Services.

Aktiviteten ved telefonsalgsentrene er imidlertid blitt stadig redusert de siste ti årene. I Stavanger arbeidet 65 medarbeidere på det meste for noen år siden.