En kvinne som hadde vært på ferie på Gran Canaria med kjæresten og sønnen, og var på vei med SAS-flyet til Trondheim lufthavn da kapteinen tok ordet, skriver adressa.no.

— Vi fikk beskjed om at vi skulle lande på flyplassen i Brüssel om 20 minutter. Det luktet brent i flyet, sier kvinnen som ikke vil ha navnet sitt på trykk.

Flyet av typen Boeing 737-800 hadde 163 voksne passasjerer og én baby. Da det landet på Brüssel lufthavn i 20.30-tiden, rykket brannmannskaper ut til stedet. På bildene adressa.no har fått tilsendt, kan man se blålys i bakgrunnen og brannmenn undersøke flyet.

- Reiser ikke videre

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, bekrefter at flyet foretok en sikkerhetslanding i Brüssel. Det dreier seg ikke om en nødlanding, presiserer han.

— Det kom en elektrisk lukt fra kjøkkenet bakerst i flyet. De ville undersøke hva det var, og det ble bestemt at flyet skulle sikkerhetslande i Brüssel, siden flyet var i det området.

Det ble en stund etter landingen spekulert i om passasjerene kunne fortsette mot Trondheim etter at flyet var undersøkt. Ifølge kvinnen adressa.no har vært i kontakt med, måtte passasjerene sitte i flyet i halvannen time mens brannmenn undersøkte den bakerste delen.

— Vi reiser uansett ikke videre når det har luktet brent i flyet. Vi vil bli her i natt.

Ekstrafly på søndag

Johansen sier at passasjerene må overnatte i Brüssel.

— Det er beklagelig, men sikkerhet står i høysetet. Grunnen til at passasjerene måtte vente så lenge, var fordi vi kunne rekke å fly videre før mannskapet på flyet hadde gått over arbeidstiden. Det innebar at alt med sikkerheten var OK. Vi vil fly et ekstra fly nedover i morgen, sier han.

Det er uvisst når på søndag passasjerene får fly til Trondheim, melder adressa.no.

FOTO: TIPSER