– Er det noe som ser veldig fremtidsrettet og nyttig ut og som kan være viktig å få på plass, så har vi muligheter til å kunne gå inn med en del midler, sier Ryel til NRK.

Flere private investorer møtte ledelsen ved Radiumhospitalet-Rikshospitalet mandag morgen. Men verken Petter Stordalen eller Arthur Buchardt var spesielt optimistiske etter møtet. Investorene har frist til tirsdag med å komme med konkrete forslag til hvordan hotellet kan finansieres.

– Positiv

Heller ikke generalsekretæren i Kreftforeningen var spesielt optimistisk etter møtet, men tonen var en annen etter at hun hadde snakket med ledelsen i helseforetaket mandag kveld.

– Jeg er mye mer positiv. Jeg synes faktisk det har skjedd en endring her. Nå har jeg tro på at vi skal få det til, sier Ryel til TV 2, men uten å utdype videre.

For Ryel og Kreftforeningen er det viktig med noe mer enn et vanlig pasienthotell. Hotellet må også kunne gi kreftpasientene flere ulike tilbud, blant annet rehabilitering.

– God prosess

Også i Helse Sør-Øst virker det som om byggingen av et sykehotell ikke lenger er i det blå.

– Vi har kommet inn i en veldig god prosess og har fått en konstruktiv dialog. Samtalene vi hadde med Kreftforeningen var veldig lovende, sier direktør Bente Mikkelsen til TV 2.