Notatet, som er på åtte sider, omtaler hvordan den tidligere barne— og likestillingsministeren prøvde å redde sin stilling etter utnevnelsen av Ida Hjort Kraby som barneombud i februar.

I notatet omtaler Ryel flere tekstmeldinger Ramin-Osmundsen skal ha sendt hvor hun oppfordrer Ryel til å legge et lokk på saken. Hun skal også ha skrevet følgende tekstmelding: «Burde Ida trekke seg med hevet hode før hennes liv og problemer på kontoret rulles opp!»

– Stemmer ikke

I et brev til Stortinget skrev Osmundsen at hun aldri oppfordret Kraby til å søke stillingen eller kontaktet henne underveis i prosessen. Det samme skal hun ha sagt til statsministeren.

Ifølge Ryels notat stemmer ikke dette. Hun skal både ha oppfordret Kraby til å søke og hatt samtaler med henne for å opprettholde søknaden, skriver Dagbladet.

Ramin-Osmundsen holder imidlertid fast på sin opprinnelige versjon:

– Det står i notatet at jeg oppfordret Ida Hjort Kraby til å søke på stillingen som barneombud. Det stemmer ikke. Jeg oppfordret ikke Kraby til å søke stillingen som barneombud. Det har også Hjort Kraby slått fast. Hjort Kraby ble vurdert og innstilt som nummer én til jobben av embetsverket i departementet, og mitt valg fikk tilslutning i regjeringen, sier Ramin-Osmundsen i en pressemelding.

– Feilvurdering

– Min feilvurdering var ikke å nevne de to samtalene jeg hadde med Ryel og Kraby. Det plasserte jeg i fortrolighetens rom. Det gikk opp for meg altfor seint, sier Ramin-Osmundsen til Dagbladet.

Notatet er datert 3. mars, få dager etter at Anne Lise Ryel trakk seg som nestleder i Oslo Ap. Hun benekter at notatet er en reaksjon på å bli vraket i partiet, men vil ikke kommentere innholdet utover det.

- LØY: I et åtte sider langt notat hevder Anne Lise Ryel at Manuela Ramin-Osmundsen løy for Stortinget.
Håvard Bjelland