Ingen ordentlig Ferrari, riktig nok, men en kopi i mindre målestokk — for Marija er bare seks år gammel og har ikke førerkort.

Hennes far, den rike forretningsmannen Kyril Siminov, visste råd, da datteren kom til ham og ba om sportsbil. Han gikk til et firma i St. Petersburg og ga dem i oppdrag å bygge en miniutgave av Ferrarien.

Resultatet er en forminsket, men ellers tro kopi av Ferraris jubileumsmodell fra 1997. Siminov forteller til det tyske nyhetsbyrået DPA at prisen ble på rundt 12.000 euro, eller vel 87.000 norske kroner.

Marija er nok glad for julegaven, selv om den langt fra kommer som noen overraskelse. Allerede for noen måneder siden fikk hun lov til å prøvekjøre den forminskede Ferrarien, som har en motor på tolv hestekrefter og kan komme opp i 60 kilometer i timen.

Motoren er riktignok slik innrettet, at det tar en god stund før bilen når toppfart, og bilen er også utstyrt med diverse andre sikkerhetsinnretninger. Kyril Siminov kan ikke svare på om selskapet i St. Petersburg nå vil sette barnesportsbilen i serieproduksjon. (NTB)