Ifølge VG Nett falt kvinnen ut av bakdøren på russebussen som var i fart.

Den 19 år gamle jenta er ifølge Oslo universitetssykehus Ullevål alvorlig skadd i hodet og i magen. Hun er under intensivbehandling og tilstanden er stabil.

VG Nett melder at jenta tirsdag formiddag ligger i kunstig koma.

— Hun sto og danset, lente seg mot døren og falt ut. Det er bare veldig trist, sier russepresident Nicholas Evans ved Stabekk videregående skole.

Han var selv i bussen da ulykken skjedde.

Politiet i Asker og Bærum bekrefter at jenta falt ut av bakdøren på bussen, men vil foreløpig ikke si noe om foranledningen.

Samlingsstund Klokken ti tirsdag hadde russen en samlingsstund på skolen for å gi informasjon til alle som kjenner 19-åringen.

Ulykken skjedde noen minutter over klokken 1, på E16 ved inngangen til Hamangtunnelen i utkanten av Sandvika sentrum. Russebussen var på vei nordover i retning Rud.

Uklart forløp Både jenten og russebussen kommer fra Stabekk videregående skole.

Politiet opplyser at det rutinemessig er tatt blodprøver av den 20 år gamle bussjåføren. Dessuten er førerkortet midlertidig inndratt og bussen tauet inn for tekniske undersøkelser.

— Hendelsesforløpet er ikke klarlagt. Flere vitneavhør gjenstår i tillegg til taktisk og teknisk etterforskning, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker og Bærum politidistrikt (©NTB)