— Vi ser alvorlig på saken. Nå har det verst tenkelige skjedd, ei ung jente kan miste synet på det ene øyet på grunn av paintballskyting, sier vaktleder ved Stavanger politistasjon, Ivar Riveland, til Aftenbladet.no.

Skytingen skjedde 20.30 går kveld ved Mariero i Stavanger, nærmere bestemt ved McDonald's. Personen som skjøt befant seg på Marieroveien, mens jenten som ble truffet oppholdt seg på parkeringsplassen utenfor spisestedet.

— Vi vil ha tips fra vitner som har sett hendelsen. Det er jo også fullt mulig for dem eller den som sto bak hendelsen å melde seg. Men så langt har vi lite å gå etter, sier Riveland.

Skal i møte med politiet Det var flere russ som var samlet ved Mariero i går.

— Vi vet ikke om det ble skutt fra en russebil eller om det var russ som sto bak ugjerningen. Vi håper at den videre etterforskningen vil få klarhet i saken, opplyser vaktlederen.

Det har de siste dagene vært en rekke uheldige hendelser der russ har vært involvert. I den anledning skal politiet har et møte med russen angående feringen i tiden fremover.

Russen og politet møtes på politihuset i morgen ettermiddag.

- Russen er preget - Dette preger russen. Her er det faktisk en jente som kan miste synet, det er alvorlig, trist og beklagelig, sier Pål Trovatn Abrahamsen, leder for russestyret i Stavanger.

— Jeg opplever at russen er provosert som følge av hendelsen og at de nå mobiliserer, de ønsker å finne ut hvem som står bak dette og få dem straffet, sier russelederen.

— Situasjonen er ute av kontroll. Det er ikke lenger snakk om uskyldig raiding men skyting med paintball. Det kan til tider minne om krigstilstander. Vi opplever støtte fra politiet og opplever at de er med oss i saken, sier Pål Trovatn Abrahamsen.

Hva mener du om russetiden?