Ifølge både politi og Hovedredningssentralen gikk det svært fort da den 22 fot store rib-en med 150 hestekrefter dundret inn i jernstaken som dirigerer båttrafikken utenfor Store Skotholmen. Ulykkesstedet ligger mellom Hisøy og Tromøy i Galtesundet i innseilingen til Arendal

Alle de sju om bord ble kastet ut i vannet.

Hodeskader En 50 år gammel mann har opplyst til politiet at han var fører av båten. Han er far til en av de seks passasjerene som alle er russ. Fire menn på 19 år og en på 18, samt to 19 år gamle kvinner var passasjerer i båten.

En av kvinnene ble sendt til Ullevål universitetssykehus i Oslo med det som ble karakterisert som livstruende hodeskader. Sykehuset opplyser sent natt til fredag at kvinnens skader ikke er livstruende, men alvorlige, og at tilstanden er stabil.

Også en av de 19 år gamle mennene pådro seg alvorlige hodeskader i ulykken. Mannen fikk også brudd i et bein.

Politiet har tatt blodprøver av samtlige og vil etterforske ulykken. Det var alkohol inne i bildet.

– Alle ungdommene var russ, men etter det vi kjenner til har det ikke vært noen organisert russefeiring på Tromøya, der de kom fra, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til NTB.

Rop om hjelp Steinar Moe og sønnen Kristian var de første på ulykkesstedet etter at de hadde hørt rop om hjelp. Da de kom fram, lå tre i vannet, en av dem lå under vann, mens fire hadde tatt seg opp i ulykkesbåten igjen.

– Jeg vet ikke hvor lenge personen som lå under vann hadde klart seg, sier Steinar Moe til agderposten.no.

50-åringen lå og holdt oppe hodet til en jente som blødde kraftig fra skader i hodet. Sammen berget Steinar Moe og sønnen de tre opp i båten igjen. De sier det bare var flaks at de var på en hytte i nærheten og hørte ropene om hjelp.

Alle de sju ble deretter plukket opp av redningsskøyta Odd Godager og brakt til sykehus i Arendal.

Ifølge vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge har de involverte vært svært heldige.

– Denne ulykken kunne fort fått et helt annet utfall, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Søkte etter flere Politiet fikk melding om båtulykken klokken 23.51.

En luftambulanse, et Sea King redningshelikopter og flere private båter deltok etter ulykken i søket etter mulige folk i vannet. Også redningsskøyta Odd Godager, med dykkere fra brannvesenet om bord, befant seg ved båtvraket.

Men etter noen timer fikk politiet bekreftet at det bare hadde vært sju personer om bord i fritidsbåten.