Frelsesarmeen sto for musikken, og blant gjestene var noen av byens rusmisbrukere. Kongeparet håndhilste på alle sine gjester, før dronningen ønsket velkommen til julekonserten i et vakkert pyntet slottskapell.

— Det er en stor glede å være sammen med dere her i dag. Med denne konserten ønsker vi å videreføre tradisjonen med gjestebud. Jeg har jo flere ganger vært på besøk hos dere, og alltid blitt møtt med stor gjestfrihet. Nå vil vi gjerne få gjøre noe igjen, sa dronningen.

- Noen bryr seg

Kongeparet hadde invitert alle som bor på Frelsesarmeens institusjoner til konserten. Ikke alle tok imot invitasjonen, men de som gjorde det fikk en hyggelig førjulsopplevelse i kongelige omgivelser.

— Adventstiden er full av forventning og glede, men ikke for alle. For noen er det en tung tid. Da er det godt å vite at noen bryr seg, og i Frelsesarmeen er det mange som gjør akkurat det, sa dronning Sonja i sin velkomsttale.

Juleprogram

Siden kongeparet åpnet Slottet for publikum for fem år siden har det vært holdt en rekke konserter i Slottskapellet. Men dette var første konserten der Frelsesarmeen, som ikke har mangel på kvalifiserte musikere, sto for musikken.

Konserten varte i vel 40 minutter, og på programmet sto blant annet tradisjonell julemusikk og allsang.

Barnekoret Soulchildren sørget for riktig julestemning da de 50 medlemmene med tente lys i hendene avsluttet konserten med den mest kjente julesalmen «Deilig er jorden».

<b>GJESTEBUD:</b> Kong Harald og dronning Sonja inviterte til gjestebud med julekonsert i Slottskapellet torsdag ettermiddag. Frelsesarmeen sto for musikken, og blant gjestene var byens rusmisbrukere. På bildet ønsker dronningen tilhørerne velkommen til konserten.
SCANPIX